Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- حق شهروندی: هفته گذشته در جلسه غیرعلنی مجلس، ۱۲۰ نماینده در رأی‌گیری استمزاجی، با بازگشت طرح «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» - که به طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی مشهور شده است-  ،به صحن علنی مجلس موافقت کردند؛ اتفاقی که  منجر به  شکل گیری اعتراض اعضای کمیسیون ویژه بررسی آن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای کمیسیون ویژه معتقدندکه رأی‌گیری در جلسه غیر علنی مجلس  وجاهت لازم قانونی را ندارد.

 درهمین راستا علی جدی، نماینده شیروان  و عضو کمیسیون بررسی طرح صیانت از فضای مجازی ، در مورد دلایل مبهم شدن سرنوشت طرح مربوط به ساماندهی فضای مجازی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین می‌گوید: «از یک طرف، چون واقعیات و اهداف طرح هنوز برای افکار عمومی روشن نیست افکار عمومی با این طرح همراه نیستند. درحالی‌که بین آن چیزی که در متن طرح است و واقعیت دارد با آن چیزی که در میان افکار عمومی مطرح می‌شود خیلی فاصله است. از طرف دیگر، در این موضوع چون افکار عمومی خیلی همراه نیست، جریانات سیاسی که به دنبال جلب افکار عمومی هستند نمی‌خواهند خودشان را هزینه کنند حال چه این طرح به نفع مردم باشد یا به نفع نظام باشد. البته برخی از همین جریانات که زمینه سوء‌استفاده‌شان از فضای مجازی فراهم است نمی‌گذارند که افکار عمومی واقعیت‌ها را بداند! لذا موضوع ساماندهی فضای مجازی پیچیده شده و این پیچیدگی باعث شده است که کار با سرعت انجام نشود.»

چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد

از انتقادات مهم به طرح مرتبط با فضای مجازی، عدم شفافیت در ارائه اخبار و اظهارنظر مسئولان مربوطه است. نماینده شیروان در این رابطه می‌گوید: «البته بسیاری از مسائل شفاف است و در کمیسیون مشترک هم تمام جلسات عملا پخش زنده داشت و چیز پنهانی وجود نداشت که از مردم مخفی باشد، منتها آن چیزی که در فضای مجازی در میان مردم دست به دست می‌شود خیلی متفاوت با واقعیت است و عملا انگار یک جریانی دنبال آن است که واقعیت طرح برای مردم روشن نشود و طرح در ابهام بماند تا دکان و دستگاه آنها باقی بماند! وگرنه اگر واقعیت‌های طرح برای مردم روشن شود، مطمئن باشید که با اجرای طرح، اتفاقات خیلی خوبی برای مردم می‌افتد و آنها همراه‌تر می‌شوند. اما متاسفانه برخی افراد در مجلس هم در بروز وضعیت فعلی بی‌تاثیر نیستند و در این موضوع بد عمل کردند و حتی در برخی موارد دروغ‌پردازی کردند که نهایتا باعث شد مردم نسبت به این قضیه حساس شوند.»

احتمالا طرح به صحن برگردد

 این عضو کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت درباره وضعیت طرح مذکور در روزهای پیش رو  در کفتگو با همشهری آنلاین می‌افزاید: «ما الان منتظر هستیم که هیئت رئیسه مجلس تصمیم بگیرد. نظر هیئت رئیسه مجلس بر این است که به نوعی طرح به صحن برگردد و در صحن علنی بررسی شود. این اتفاق در اقناع افکار عمومی موثر است و باعث می‌شود که همه مردم به طور کامل در جریان امور قرار بگیرند و خود به خود حساسیت‌ها کم شود.»

دولت در کنار مجلس قرار گیرد

طرح ساماندهی فضای مجازی علاوه بر انتقاد افکار عمومی و متخصصان مربوطه، مورد انتقاد دولت یازدهم هم بوده و پس از تصویب آن در کمیسیون مشترک مجلس، دولت هم اعلام کرد که طرح اِشکالات اساسی دارد که باید برطرف شود. نماینده شیروان درباره اختلاف نظر بین کمیسیون ویژه و دولت می‌گوید: «زمانی که طرح در کمیسیون بود و کلیات آن تصویب شد هم وزارت ارتباطات، هم شورای عالی فضای مجازی و هم مرکز پژوهش‌ها به طور کامل نظر دادند و ما هم اعمال کردیم. همین موضوع یکی از دلایلی بود که باعث شد تدوین کلیات طرح طولانی شود. درواقع عملا نظرات دولت در این طرح آمده و آنها در جلسات حاضر بودند و ما هم در جلسات آنها بودیم. در شرایط فعلی بهتر است که دولت در کنار مجلس قرار گیرد تا طرح زودتر به ثمر برسد. اگر طرح تنظیم‌گری فضای مجازی بخواهد پیش برود باید در شش ماهه اول سال جمع شود در غیر این صورت چندان امیدی به جمع شدن آن در مجلس یازدهم نیست.»

کد خبر 670157 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی طرح صیانت از فضای مجازی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی طرح صیانت از فضای مجازی کمیسیون ویژه افکار عمومی فضای مجازی طرح صیانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۲۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بخشی، صبح دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ١٣ پرونده در کمیته امنیت روانی دادسرا تشکیل شده گفت: با مروجین اکاذیب به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی، انتشاردهندگان مطالب خلاف واقع و خلاف منافع کشور و هم آوا با جریانات هدایت شده معاندین در استان که قریب به ٢ میلیون دنبال کننده داشته‌اند برخورد شده است.

وی، برخورد با برهم زنندگان امنیت روانی مردم را مطالبه‌ی مسئولان عالی قوه قضائیه و مردم دانست و افزود: با توجه به گستردگی دامنه نفوذ، تنوع تکثر رسانه‌ای و فعالیت برخی ادمین‌های تلگرام، اینستاگرام، توئیتر و غیره در خصوص تشویش اذهان عمومی، هتک هیثیت و نسبت دادن اعمالی خلاف واقع به شخص حقیقی یا حقوقی، ترویج بی‌بند و باری و مبارزه با عفاف و حجاب در فضای مجازی، دادستان به عنوان مدعی العموم علیه افرادی که مبادرت به ارتکاب جرم در فضای مجازی نموده و اهداف دشمن را ترویج می‌کنند اعلام جرم می‌نماید.

وی با تأکید بر هوشیاری کاربران در مواجهه با چنین محتواهای رسانه‌ای افزود: ایجاد امنیت روانی، سالم‌سازی و پاک‌سازی فضای مجازی مطالبه به حق مردم و از مظاهر تأمین حقوق عامه است و در سامانه ارتباط مردمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان پیام‌های متعددی از گزارش این موضوعات وجود دارد که در بیانات مقام معظم رهبری (حفظ الله) نیز به رعایت این امر اشاره شده است.

دادستان کرمان همچنین به برخی از اقدامات مدیران صفحات فضای مجازی در خصوص انتشار کلیپ‌هایی با موضوع تمسخر حجاب و به سخره گرفتن برخورد قانونی با فعالین عفاف و حجاب اشاره و تصریح کرد: شعبه و قاضی ویژه جهت رسیدگی به جرایم ترویج‌کنندگان بی‌عفتی و بی‌حجابی اختصاص داده شده و برای این افراد، پرونده قضائی تشکیل و متهمین تحت قرار نظارت قضائی نیز از فعالیت در فضای مجازی برای مدت معین محروم شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه برخورداری از فضای مجازی سالم، حق مردم متدین و انقلابی کرمان است اظهار داشت: با راه اندازی کمیته امنیت روانی در دادسرا، نظارت مستمر بر برهم زنندگان امنیت روانی مردم و مقابله با بزه‌های باندی در فضای مجازی، رصد و کشف جرم و تشکیل پرونده در دستور کار است.

کد خبر 6098244

دیگر خبرها

  • رهامی: اگر از بالا پیام برسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../ منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • رهامی: اگر از بالا پیام رسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • رأی مردم حق الناس است/ مردم مراقب شبهات فضای مجازی باشند
  • وقتی سطح کاندیداها پایین است، انتخابات به همین سردی برگزار می شود که اکنون با آن روبرو هستیم
  • زندگی لاکچری قالیباف زیر ذره بین /رضاخان حزب اللهی‌ها، تکنوکرات می‌شود؟ /۵ پرده از زندگی سیاسی رئیس مجلس
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • ۳ پرونده در دادسرای مشهد در خصوص جرایم انتخاباتی تشکیل شد
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • تشکیل ۱۳ پرونده قضایی برای مروجین اکاذیب در فضای مجازی کرمان