Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > مشکلات مردم - یک مخاطب در کامنت خود در سرویس مشکلات مردم اعتراض کرده چرا به حق بیمه عمر که او می‌پردازد، مالیات بر ارزش افزوده، اضافه شده؟

امید سلیمی بنی: قوانین بیمه ای و مالیاتی از جمله قوانین پیچیده کشور هستند که آگاهی از آن برای همه مردم لازم است چون همه مردم بلااستثنا، هم مالیات می پردازند و اکثر قریب به اتفاق شهروندان هم دارای انواع بیمه ها مانند بیمه عمر، بازنشستگی، حوادث، شخص ثالث خودرو، خانه و نظایر آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نظر می رسد آگاهی از قوانین بیمه ای و مالیاتی به اندازه سر و کار داشتن با این مباحث در کشور، گسترده و همه گیر نشده است.
از جمله در سرویس مشکلات مردم، یکی از مخاطبان، مشکل خود را با مالیاتی که بر حق بیمه پرداختی اضافه می شود، اینطور عنوان کرده: در مرداد ماه سال 94 بیمه عمر از یکی از نمایندگی های بیمه عمر خریداری کردم و هر شش ماه هم اقساط آن را طبق جدول پیوست قرارداد پرداخت کردم، اما مرداد 96 که برای پرداخت قسط مربوطه مراجعه کردم گفتند بخشنامه آمده که باید هرکس بیمه عمر دارد 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده هم بپردازد و گفتند باید مالیات سالهای قبل را هم یکجا بپردازی. وقتی گفتم در قرارداد من صحبتی از مالیات نشده گفتند ما ماموریم و معذور .به دفتر مرکزی بیمه ایران هم مراجعه کردم گفتند این مصوبه مجلس بوده است.چرا باید این گونه باشد؟

مروری بر مباحث مالیات بر ارزش افزوده برای خدمات بیمه ای
از زمان تصویب قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال 1378 همواره اختلاف نظرهایی درباره روش اجرای این قانون وجود داشت که یکی از این اختلافات، درباره تعیین مصداق برای کالاها و خدمات از جمله خدمات بیمه ای برای مشمول شدن به مالیات بر ارزش افزوده بود.
در این راستا، بخشنامه بخشنامه شماره ۸۶۸۸۲ مورخ 28 آبان 78 با موضوع اجرای مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با خدمات بیمه به امضای عرب مازار، رئیس وقت سازمان امور مالیاتی کشور رسید و در آن تاکید شد: "انواع خدمات بیمه و فروش بیمه نامه مأخذ شمول مالیات و عوارض موضوع قانون صدرالاشاره خواهند بود و تاریخ تعلق مالیات و عوارض بیمه ها (اعم از نقدی و تعهدی)، تاریخ صدور بیمه نامه می باشد."
دو سال پس از آن نیز بخشنامه شماره ۹۲۵ سازمان امور مالیاتی که در تاریخ ۲۸/۱/۹۰به امضای قاسم پناهی معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی رسید تاکید کرد وجوه دریافتی در بیمه‌نامه‌های مختلف اعم از حق بیمه عمر، هزینه‌های اداری حق بیمه فوت، امراض و حوادث و پوشش های اضافی هر فرد بیمه شده بر اساس سن، مدت قرارداد و شرایط سرمایه فوتی که درخواست می‌کند متغیر است و مبلغ آن ثابت نخواهد بود.
بر این اساس شرایط دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ ۱۵/۲/۱۳۹۰ از سوی سازمان امور مالیاتی به همه شرکتهای بیمه ابلاغ شد و بر این اساس شرکتهای بیمه، مالیات بر ارزش افزوده خدمات بیمه ای را تا زمانی که برقرار باشد به صورت نقدی اخذ می کنند. لذا برای برخی بیمه ها که دارای مدت طولانی است و حق بیمه به صورت اقساط دریافت می شود، معوقات مالیات بر ارزش افزوده در اولین قسط دفترچه جدید دریافت می‌شود و پس از آن بابت هر قسط مالیات خودش دریافت خواهد شد.

با توجه به موارد فوق به نظر می رسد دریافت مالیات بر ارزش افزوده برای قراردادهای بیمه ای ولو در ابتدای قرارداد، از سوی بیمه گر عنوان نشده باشد، دارای زیربنای قانونی است و بیمه گر می تواند بیمه شده را برای ادامه خدمات بیمه ای با پرداخت مالیات یا فسخ قرارداد بیمه، دارای اختیار بداند.

همچنین در بخشنامه ای که در اسفند سال گذشته از سوی بیمه ایران به شعب این صندوق بیمه ای ابلاغ شده، آمده است: "از تاریخ شنبه 95.12.14 مالیات بر ارزش افزوده حق بیمه‌های پرداخت شده بیمه‌نامه‌های عمر دارای ذخیره، در اولین قسط دفترچه‌ بعدی حق بیمه هر بیمه‌گذار محاسبه و منظور خواهد گردید. با توجه به اینکه مالیات بر ارزش افزوده اکثر بیمه‌گذاران از ابتدای صدور بیمه‌نامه‌ها (سال 1392) از آنان دریافت نگردیده لذا ضروری است با توجه به اینکه مبلغ مالیات معوقه مذکور طی دو قسط در دفترچه جدید حق بیمه آنان لحاظ خواهد شد، مراتب را حتماً به بیمه‌گذاران ابلاغ نمایند. بدیهی است وظیفه ارایه توضیح و توجیه بیمه‌گذاران محترم برعهده شبکه فروش و نمایندگان مربوطه خواهد بود."

در بخش دیگری از این بخشنامه عنوان شده: "همچنین آن دسته از بیمه‌گذاران بیمه‌نامه‌های مذکور که تا تاریخ اجرای بخشنامه نسبت به اخذ وام برای بیمه‌نامه‌های خود اقدام نموده باشند. با توجه به اینکه مالیات معوق مربوطه پیش از این از وام پرداخت شده آنان کسر گردیده است. صرفاً بابت اقساط پرداخت شده حق بیمه در فاصله زمانی تاریخ دریافت وام و تاریخ صدور دفترچه جدید مالیات معوق پرداخت خواهند نمود."

ذکر این نکته ضروری است با وجودی که اخذ مالیات بر ارزش افزوده برای بیمه های عمر از ابتدای زمان انعقاد قرارداد بیمه عمر، باید پرداخت شود و صندوق بیمه ای می تواند معوقات را دریافت کند، ولی به این معنی نیست که بیمه های عمر قبل از تاریخ اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هم مشمول این حکم شوند. ولی از آن جایی که در کامنت فوق، زمان انعقاد قرارداد بیمه عمر، مرداد 94 عنوان شده بود، پس دریافت مالیات بر ارزش افزوده خدمات بیمه عمر، قانونی است.
46231

 

کلید واژه‌ها : بیمه مرکزی - مشکلات خوانندگان - شرکت های بیمه - بیمه - مالیات بر ارزش افزوده -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۶۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ مزیت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف

در حال حاضر کلیه مودیان که کمتر از ۱۸ میلیارد تومان فروش در سال داشته باشند می‌توانند از تسهیلات تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم مانند اقساط طولانی‌تر و عدم نیاز به نگهداری اسناد و مدارک استفاده کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم، صاحبان مشاغلی که فروش آنها کمتر از سقف تعیین شده باشد، می‌توانند از تسهیلات این تبصره استفاده کنند. معمولا سقف فروش هر ساله در قانون بودجه همان سال به تصویب می‌رسد.

سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه

از جمله مزیت‌هایی که مشمولان تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم می‌توانند از آن بهره‌مند شوند، به شرح زیر است:

عدم مراجعه به ادارات و قرار گرفتن در فرآیند تشخیص و رسیدگیلحاظ نمودن هزینه اجاره در محاسبات سیستمیعدم نیاز به نگهداری اسناد و مدارکامکان تقسیط مالیات در بازه‌های زمانی طولانی ترعدم نیاز به تکمیل جداول درآمد و هزینه(تسلیم اظهارنامه)

ضمن اینکه میزان بهره‌مندی از تسهیلات تبصره ماده 100، سه برابر سال گذشته شده است. براین اساس کسبه تا سقف 18 میلیارد تومان از ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف شده‌اند و می‌توانند از تسهیلات تبصره ماده 100 استفاده کنند.

به این ترتیب می‌توان انتظار داشت که طیف گسترده‌ای از صاحبان مشاغل می‌توانند از مزایای تبصره ماده 100 بهره‌مند شوند. همچنین باید توجه داشت که اگر سقف فروش مودی از 18 میلیارد تومان بالاتر برود، ضمن اینکه باید اظهارنامه مالیاتی ارائه کند، مشمول صدور صورت حساب الکترونیک هم خواهد بود و موظف است تا از دوره مالیاتی بعدی(فصل بعد) صورت حساب الکترونیکی صادر کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • قانونی برای زیر ذره‌بین بردن بازار سفته‌بازی و سوداگری
  • ۵ مزیت استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ مالیاتی برای اصناف
  • افزایش ۶۰ درصدی درآمدهای مالیاتی استان سمنان
  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • کشف رمز از جنگ زرگری | چرا طلا فروشان، کرکره‌ شان را پایین کشیده‌ اند؟
  • احکام مالیاتی قانون ساماندهی کولبری و ملوانی ابلاغ شد
  • اختصاص ۱۷ هزار تن قیر رایگان به شهرداری‌های استان زنجان
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • تمدید مهلت تکمیل و ارسال اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده